Incasso

Voor de meeste verzekeraars zijn de incasso en de verwerking van premiebetalingen cruciale interactiemomenten met de klant. Capgemini helpt u bij het implementeren van een kosteneffectieve incasso-oplossing.
Als uw bedrijf nog werkt met verouderde systemen, mist u waardevolle kansen om:
  • de klanttevredenheid en de klantenbinding te verbeteren,
  • de operationele kosten te verlagen,
  • de doorlooptijd voor nieuwe producten en nieuwe afzetmarkten te verkorten.

Onze incasso-expertise

Wat uw specifieke behoeften ook zijn, wij kunnen u helpen bij het implementeren van een kosteneffectieve incasso-oplossing. Voor een van onze succesvolste klanten hebben wij een ketenoplossing geleverd met een compleet incasso- en betalingssysteem. Het systeem, dat binnen een jaar werd geïmplementeerd, biedt eenvoud en flexibiliteit voor een positieve klantervaring.
 
De architectuur omvat een incassosysteem ter ondersteuning van het hoge volume aan transacties rond verzekeringspolissen, zoals variabele termijnbetalingen, elektronisch betalingsverkeer, restituties en aanpassingen.
 
De bedrijfsregels die aan deze incassoprocessen ten grondslag liggen, zijn complex en kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van het producttype en de geldende voorschriften. Wij hebben het probleem opgelost door de regels uit het huidige systeem te analyseren, ze aan de hand van de gebruikersvereisten te optimaliseren en vervolgens met een handige tool te implementeren.
De verzekeringsconsultants van Capgemini vereenvoudigen het implementeren van oplossingen door hun ervaring met consulting, implementatie en projectbeheer. Hierdoor kunnen ze bij de implementatie van softwarepakketten, rule engines en workflowpakketten de risico’s beheersen en binnen het budget blijven.
Gerelateerd