Polisadministratie van schadeverzekeringen

“Door de druk op de marges als gevolg van de financiële crisis ligt wereldwijd de focus bij schadeverzekeraars op verlaging van de kosten en verhoging van de efficiëntie in twee kernprocessen: Polisbeheer en -acceptatie.”
 
World Insurance Report 2012, Capgemini en Efma

Polisverwerking van schadeverzekeraars

De marges en opbrengsten in het schadeverzekeringsbedrijf staan onder druk door toenemende concurrentie, stijgende kosten, verminderde klantentrouw en stagnerende premiegroei. De omzetgroei stagneert ook door verzadiging van de markt: schadeverzekeringen zijn in toenemende mate verworden tot een prijsgevoelig standaardartikel. Deze ontwikkelingen dwingen de verzekeraars tot bescherming van hun klantenbestand door het ontwikkelen van vernieuwende product- en prijsstrategieën, verbetering van de service aan klanten en verhogen van de efficiëntie.
 
Vanwege deze marktomstandigheden werken veel maatschappijen daarom aan het verbeteren van de polisadministratie om zo een stabiel en betrouwbaar platform te creëren, waarmee ze zich kunnen onderscheiden door soepele en efficiënte polisverwerking.

Een businessgedreven aanpak op basis van competenties

Onze businessgedreven aanpak is het wereldwijd bewezen antwoord op de uitdagingen bij de optimalisatie van uw polisadministratie. Deze aanpak waarborgt de realisatie van de businessdoelen en voordelen, verbetert de ROI en leidt tegelijkertijd tot verlaging van risico’s. Dit leidt vervolgens tot optimalisatie van de operationele kosten.
 
Gedurende de gehele transformatie blijven business en IT op elkaar afgestemd en bent u verzekerd van systemen die specifieke en concrete bedrijfswaarde genereren op drie wijzen:
 
 • Automatisering door inzet van in de markt verkrijgbare standaardoplossingen
 • Vergroting van de flexibiliteit in de bedrijfsvoering door de architectuur van de polisverwerking
 • De business in staat te stellen om merkdifferentiatie daadwerkelijk toe te passen
 

Capgemini’s oplossingen voor optimalisatie van de polisverwerking

Onze oplossingen voor optimalisatie van polisverwerking bij schadeverzekeringen ondersteunen innovatie, implementatie en automatisering met behulp van Capgemini’s, in de praktijk bewezen, framework en strategie.
 
De specialisten van Capgemini hebben ruime ervaring met het begeleiden van de strategiebepaling, het opstellen van de business case voor transformatie van uw polisadministratie, het opstellen van een gedetailleerd transformatieplan en het selecteren van oplossingen en leveranciers. Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij het bouwen van nieuwe platforms door implementatie van commerciële pakketten, modernisering van legacy-systemen of ontwikkeling van maatwerkoplossingen.
 
Van requirementsanalyse tot en met implementatie en testen: Capgemini biedt een compleet assortiment diensten. We maken gebruik van een wereldwijd netwerk van ervaren schadeverzekeringexperts en programma- en projectmanagers, die werken op locatie bij de klant of vanuit offshore en nearshore locaties. Bovendien zorgen onze mensen met hun ervaring en vaardigheden op het gebied van applicatieonderhoud, BPO en SaaS dat de bedrijfskritische polisadministraties op volle snelheid blijven werken.
 

Sneller resultaat met minder risico’s

Capgemini zorgt voor snellere resultaten en voor vermindering van risico’s bij de transformatie van uw polisadministratie door gebruik te maken van een breed scala aan zelf ontwikkelde tools en artefacten, met onder andere:
 • Strategiesjablonen voor o.a. business cases, roadmaps en implementatieplannen, die besluitvorming en planning van het implementatieproces ondersteunen en versnellen
 • Het Insurance Capability Model en de Insurance Reference Architecture
 • Databases met requirements , use cases en testen voor schadeverzekeringen om de integratie van nieuwe systemen in de bestaande applicatielandschappen te vereenvoudigen
 • Implementatiemethoden, waarbij best practices voor programma- en projectbeheer worden gebruikt.
 
Dankzij deze tools en artefacten kunnen nieuwe of uitbreidingen op polisadministraties sneller worden geïmplementeerd, terwijl de business requirements worden vervuld en de kans op falen wordt geminimaliseerd. Onze tools voor polisadministratie versnellen de requirements fase , het ontwerp en de ontwikkeling voor nieuwe innovaties met 25-40%.
De Capgemini-methode voor transformatie van de polisverwerking biedt echter meer voordelen dan alleen snelle implementaties met een laag risico:
 • Door grotere efficiëntie, bijvoorbeeld in de bedrijfsvoering en het klantcontactcentrum, kunnen verzekeraars de kostenratio’s verlagen en operationele kosten met maximaal 35% terugdringen.
 • Dankzij onze oplossingen kunnen verzekeraars de time-to-market van nieuwe producten en premieherzieningen verkorten. In enkele gevallen konden premieaanpassingen in een tijdsbestek van weken in plaats van maanden worden doorgevoerd (of zelfs in enkele dagen in plaats van in meerdere weken), waarbij de reactietijd vaak met 50-60% verbeterde.
 • Verbetering van de ROI door verschuiving van de bestedingen van bedrijfsvoering naar investeringen in innovatie en borgen dat elke uitgegeven euro meer waarde oplevert.
 • Verzekeraars kunnen hun schaderatio verlagen door datagedreven product- en acceptatiebeslissingen.

Ervaring en expertise

Capgemini geldt als een marktleidende dienstverlener op de markt voor schadeverzekeringen:
 • Meer dan 400 klanten in de verzekeringsbranche, waaronder 12 van de 15 grootste verzekeraars ter wereld.
 • Wereldwijd werken 21.000 specialisten van Capgemini in de financiële dienstverlening, waaronder 5000 professionals gespecialiseerd in verzekeringen en ruim 1500 professionals op het gebied van testen van verzekeringsapplicaties.
 • Ervaren management met gemiddeld 15 tot 20 jaar ervaring in de sector schadeverzekeringen.
 • Hechte allianties met Guidewire®, Pegasystems®, HP®, Oracle®, Thunderhead® en Business Objects®.
 • Capgemini is winnaar van de 2011 Pega Partner Excellence Award for Customer Centricity en de 2011 Guidewire Partner of the Year Award.
 

Neem vandaag nog contact met ons op

Stuur een e-mail naar insurance@capgemini.com om alles te weten te komen over de voordelen van onze kernservices voor polisverwerking.
Gerelateerd