Polisadministratie: outsourcing

Het outsourcen van Closed en Open Book administraties geeft uw verzekeringsmaatschappij de nodige ruimte om de schaarse middelen optimaal in te zetten op uw kernfuncties.
Transitie in één stap volgens het innovatieve ‘migrate and land’-concept van Capgemini.
 
Met onze diensten voor outsourcing van de administratie van open en closed book polissen kunnen klanten de niet-kernfuncties voor de polisadministratie uitbesteden en mensen vrij maken om zich op de kernactiviteiten te richten.
 
Met de Business Process Outsourcing (BPO) van Capgemini kunnen verzekeraars de operationele kosten verlagen, toekomstige kapitaalinvesteringen overbodig maken en kwaliteit, naleving en flexibiliteit verbeteren. Wij zijn een erkende BPO-leverancier met medewerkers die in totaal meer dan 28 talen vloeiend beheersen en werken vanuit leveringscentra in twintig landen, waaronder Argentinië, Brazilië, China, India, Marokko, Polen en Vietnam.
 
Door de processen van uw closed book portefeuille uit te besteden kunt u unieke voordelen behalen. Vroeger werd het succes van outsourcingprojecten afgemeten aan doelstellingen voor kostenbeheersing, vastgelegd in SLA’s. Maar tegenwoordig is alleen het verminderen van de financiële last niet langer voldoende. Verzekeraars zoeken naar manieren om extra waarde uit closed book processen te genereren door deze processen te integreren in de algehele strategie voor klantenbeheer. Het succes wordt afgemeten aan de kostenbesparingen, de klanttevredenheid, de servicelevering en de mogelijkheden voor cross-selling.
 
Deze veelzijdige benadering van outsourcing vereist een minstens zo veelzijdige en flexibele oplossing. Op basis van onze ervaring met technologie en BPO hebben wij een methode ontwikkeldoplossing gevonden die in één stap een innovatieve ‘migrate and land’-transitie uitvoert om de outsourcing van de polisadministratie voor open of closed book te realiseren. We maken hierbij gebruik van een gestructureerde routekaart. Deze routekaart helpt u om:
 
  • een eenmalige migratie uit te voeren aan het begin van het proces (er is geen tweede migratiestap nodig om verstoringen en onzekerheden op te lossen),
  • radicale kostenbesparingen en procesverbeteringen te realiseren die verder gaan dan alleen arbeidsarbitrage (beheer van mensen en processen, klantenservice, IT-platform),
  • prijsmodellen op transactiebasis in te voeren,
  • de benodigde kapitaalsinvesteringen te beperken.
Gerelateerd