Jouw arbeidsvoorwaarden

Vrijheid is een van de zeven kernwaarden van Capgemini. Wanneer je ervoor kiest om bij ons te komen werken, dan zul je deze kernwaarde terugvinden in de praktijk van alledag. Als Young Professional zie je dit ook in je arbeidsvoorwaarden terug; je arbeidsvoorwaardenpakket is het resultaat van maatwerk.

Een deel van de arbeidsvoorwaarden is voor iedereen van toepassing, zoals een premievrij pensioen, een winstdelingsregeling, een vast contract en een ruim opleidingsbudget. Daarnaast krijg je de keuze uit een groot aantal regelingen die je op basis van jouw wensen en behoeften kunt invullen.

Bijvoorbeeld de mobiliteitsvergoeding. Reis je graag met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van je NS Business Card en laat je mobiliteitsvergoeding uitbetalen. Ga je liever met de auto? Dan kun je je mobiliteitsvergoeding gebruiken om een auto naar keuze uit te zoeken.

Ook in het aantal vakantiedagen zijn we flexibel. Heb jij aan 26 vakantiedagen per jaar niet genoeg? Dan kun je extra vakantiedagen bijkopen. Voor collega's die op het punt staan een huis te kopen, bieden we gunstige voorwaarden binnen onze hypotheekregeling.

Informatie voor de Young Professional