Certificering voor IT-Professionals

Capgemini Academy is voorstander van certificering waarbij IT-professionals aantonen dat zij acteren op een onafhankelijk bepaald niveau van professionaliteit en ervaring in het eigen vakgebied.

Open Group Certification

De Open Group biedt unieke certificeringsprogramma’s aan voor het certificeren van IT Professionals. Voor zowel IT-specialisten als IT-architecten is er een eigen certificeringsprogramma. Het certificeringsprogramma voor IT-specialisten (ITSC) heeft een aantal richtingen voor certificering, ondermeer voor de volgende vakgebieden: Business Analysis, Application Development, Packaged Application Implementation, Business Information Management, Infrastructure Design, Testing en Infrastructure & Application Management.

 

AXELOS, APMG en EXIN Certificering

Capgemini Academy is een Accredited Training Organization voor het portfolio van AXELOS, APMG en EXIN. Daarnaast bieden wij ook de examens aan die behoren bij certificeringen van ISQI. Hiermee bieden wij een bijna volledig portfolio voor de business en IT professional.
 

Focus op professionaliteitsniveau van IT-specialist en IT-architect

In tegenstelling tot veel andere certificeringsprogramma’s zijn de Open Group programma's ITSC en IT Architect Certification (ITAC) onafhankelijk van gebruikte methoden, tools, leveranciers of platforms. Het gaat om het aantoonbaar hebben bereikt van een bepaald niveau van professionaliteit en ervaring in het eigen vakgebied. Hiermee worden de daadwerkelijke vaardigheden van IT professionals, die een zeer verschillende herkomst kunnen hebben, beter vergelijkbaar. Zo kan staffing van grote en internationale projecten effectiever worden ingevuld. Daarnaast kunnen de diverse certificeringsniveaus uitstekend als mijlpalen worden gehanteerd in de professionele ontwikkeling van IT’ers en krijgen deze onafhankelijke erkenning voor hun kwaliteiten.
 

Capgemini Academy en Open Group Certificeringen

Capgemini is één van de platinum members van de Open Group en draagt op diverse manieren bij aan de realisatie van de doelstellingen van deze organisatie. Capgemini Academy heeft een belangrijke rol gespeeld bij zowel het vormgeven van het ITSC-certificeringsprogramma, als de accreditatie van de internationale organisatie waar zij onderdeel van is. Capgemini Academy is tevens vertegenwoordigd in de ITSC Specification Authority. Deze commissie bewaakt de inhoudelijke kwaliteit van het ITSC-programma en ontwikkelt dit programma verder. Het ITAC-programma van de Open Group heeft een nagenoeg identieke structuur als het ITSC-programma.
 

Dienstverlening Capgemini Academy

Capgemini Academy kan u vanuit eigen ervaring op het gebied van ITSC/ITAC ondersteunen met diverse diensten, zie hiervoor onze ITSC/ITAC oplossingen.
 

Capgemini Academy biedt meerdere certificeringsopties

Natuurlijk geeft Capgemini Academy - naast Open Group certificering - ook de mogelijkheid aan IT-professionals tot certificering in diverse deelgebieden, zoals projectmanagement, SAP, testen en IT Service Management, zie hiervoor onze overige certificeringsoplossingen.
 
Wilt u meer informatie over onze dienstverlening, of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Blog

Meer lezen over het certificeren van professionals? Lees ons blog: http://www.wikkle.nl/certificeren,-vloek-of-toch-zegen.html

 

Gerelateerd